Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΤΑ BUSINESS CARD

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΑΤΣΙΝΑΣ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΑΤΣΙΝΑΣ Μέλι Θυμαρίσιο τιμή 2013 το 1 kgr 10 euros το μέλι συλλέχτηκε από την περιοχή της Θεσπρωτίας και Λευκάδας. Είναι έντονα αρωματικό μέλι , εξαιρετικό στη γεύση με ανοιχτόχρωμη λαμπερή εμφάνιση .Κατατάσσεται στις καλύτερες ποιότητες μελιού που υπάρχουν . Κρυσταλλώνει σε διάστημα 6-18 μήνες από την παραγωγή του ,είναι τονωτικό ,έχει αντισηπτικές ιδιότητες και αυξάνει τις φυσικές δυνάμεις του ανθρώπου .Για τις παραγγελίες σας επικοινωνήστε στο COSMOTE 6945470737, VODAPHONE 6949947313, WIND 6987096299 mail: tatsinas@bestgreekhoney.com ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ !



ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΑΤΣΙΝΑΣ  ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΟΥ 

      Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το θυμάρι είναι το σπουδαιότερο μελισσοκομικό φυτό της Ελλάδας .Εάν δεν είχαμε το θυμάρι ,η Ελλάδα δεν θα ήταν προνομιούχος στη μελισσοκομία και γνωστά όλα τα είδη μελιού που προέρχονται από την Ελληνική φύση .Οι  ποιότητες που παράγονται στη χώρα μας δεν διαφέρουν από τις ποιότητες σε άλλα μέρη του κόσμου,ενώ μάλλον υστερούν από πολλές από αυτές. Μόνο το θυμαρίσιο μέλι είναι μοναδικό στον κόσμο και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς, ενώ αποδεικνύεται διεθνώς, οι ξένες αγορές πληρώνουν πάντα για αυτό μεγαλύτερη  τιμή .Το θυμάρι βρίσκεται σε όλο το νότιο τμήμα της Στερεάς Ελλάδας ,Ήπειρος στον Ν Θεσπρωτίας και Ν Πρέβεζας ,σε όλη την Πελοπόννησο ,στα νησιά του Αιγαίου ,την Κρήτη και τα Ιόνια νησιά .
       Το θυμάρι είναι φυτό πολυετές,αντέχει στην ξηρασία και φυτρώνει σε άγονα και πετρώδη εδάφη . Η ανθοφορία του αρχίζει στα μεν πρώιμα παραθαλάσσια μέρη στα τέλη Μαΐου, στα δε όψιμα κατά το πρώτο και δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και διαρκεί 1-1 1/2 μήνες ανάλογα με την διαμόρφωση του εδάφους .
        Είναι ωραίο θέαμα το ανθισμένο θυμάρι όταν σκεπάζει τους λόφους με το ιοχρούν άνθος του και γεμίζει την ατμόσφαιρα σε μεγάλη απόσταση με το ευχάριστο άρωμα του . Για την καλή ανθοφορία και απόδοση νέκταρος , χρειάζεται το θυμάρι μερικές βροχές κατά τον Απρίλιο η και κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαΐου πριν ανθίσει . Η βροχή κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας σταματά συνήθως την έκκριση του νέκταρος για μερικές μέρες , κυρίως αν επακολουθήσει ψυχρός καιρός . Δροσερές νύχτες και ζεστές μέρες με νότιους υγρούς ανέμους είναι ιδεώδεις καιρικές συνθήκες για την άφθονη  έκκριση του νέκταρος  του θυμαριού .
Ο Μελισσοκόμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος και να έχει τα μελίσσια του δυνατά και έτοιμα να αρχίσουν εντατική εργασία αμέσως μετά το άνοιγμα του θυμαριού . 
     Την έναρξη της ανθοφορίας του θυμαριού εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο μελισσοκόμος από το χαρακτηριστικό άρωμα, το οποίο αποδίδουν οι κυψέλες από τις πρώτες ημέρες . Όταν κατά την εποχή της πλήρης άνθισης του θυμαριού βρεθεί κανείς κοντά σε μεγάλο μελισσοκομείο ,αισθάνεται και από αρκετή απόσταση το ιδιαίτερο αυτό άρωμα του νέκταρος που συλλέχτηκε ,και ιδίως το βράδυ ,όταν οι μέλισσες εξατμίζουν ,με το γνωστό στους μελισσοκόμους αερισμό ,το πλεόνασμα του ύδατος από το νέκταρ . 
      Θυμάρι αυτόφυτο υπάρχει και σε άλλες μεσογειακές χώρες και στις χώρες αυτές θα θεωρείται ένα από τα καλύτερα  μελισσοκομικά φυτά , εντούτοις δεν ακούστηκε μέχρι σήμερα να γίνεται παραγωγή στις χώρες αυτές μελιού εφάμιλλου με το θυμαρίσιο μέλι Ελλάδας ,ίσως λόγω διαφορετικής σύστασης του εδάφους .Πάντως το θυμάρι ευδοκιμεί και αποδίδει καλά στα ξηρά και άγονα ελληνικά βουνά μάλλον , παρά στα εύφορα ξένα μέρη .Αμερικάνος καθηγητής έλεγε ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά σύγκριση στη γεύση και το άρωμα του ελληνικού θυμαρίσιου μελιού με μέλι που παράγεται στην Αμερική ,από ένα είδος θυμαριού αυτοφυούς ,στα όρη Κάτσκιλ.